Főoldal / Receptek / Univer Kisokos / Vereckei káposztás paszuly eredete

Vereckei káposztás paszuly eredete

Ez az étel Kárpátaljáról származik, ahol hagyomány, hogy advent második vagy harmadik vasárnapján összejön a család, és felköszöntik azokat, akiknek névnapjára a karácsonyi ragyogás árnyékot vet, azaz az Évákat és a Viktóriákat (december 23. és 24.). Erre az alkalomra rendszerint ezt a káposztás babot főzik, ami méltó nyitánya a december utolsó hetében menetrendszerűen bekövetkező traktának. Sok főre, ezért nagy adagban készül, de az sem baj, ha marad belőle, mert minél többször melegítjük, annál finomabb!




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2018 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/