Főoldal / Receptek / Univer Kisokos / Vereckei káposztás paszuly eredete

Vereckei káposztás paszuly eredete

Ez az étel Kárpátaljáról származik, ahol hagyomány, hogy advent második vagy harmadik vasárnapján összejön a család, és felköszöntik azokat, akiknek névnapjára a karácsonyi ragyogás árnyékot vet, azaz az Évákat és a Viktóriákat (december 23. és 24.). Erre az alkalomra rendszerint ezt a káposztás babot főzik, ami méltó nyitánya a december utolsó hetében menetrendszerűen bekövetkező traktának. Sok főre, ezért nagy adagban készül, de az sem baj, ha marad belőle, mert minél többször melegítjük, annál finomabb!




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/