Főoldal / Receptek / Univer Kisokos / Fűszeres mártás halakhoz

Fűszeres mártás halakhoz

Apróra vágunk egy csomó mindent: 10 kisujjnyi nagyságú, de nem méregerős kimagozott piros csilipaprikát (ezt később jó 1 evőkanál Univer Erős Pistával is helyettesíthetjük), 6 gerezd fokhagymát, 15 darab friss gyöngyhagymát, egy-egy kb. 10 centis darab meghámozott gyömbért és friss kurkumát (ehelyett esetleg 4 kiskanál szárítottat is használhatunk), 1-2 közepes, meghámozott, kimagozott paradicsomot.

Mindet turmixgépbe vagy gyorsvágógépbe rakjuk, 1 kiskanál koriandermagot, 10 szem sózatlan törökmogyorót (helyette szűk maréknyi sózott földimogyoró is lehet) és 1 kiskanál szárított rákpasztát hozzáadunk, és pépesre keverjük.

4-5 evőkanál olajat széles serpenyőben kissé megforrósítunk, a fűszeres pépet és 1 elnegyedelt indiai citromfüvet (ennek híján fél zöld citrom reszelt héját) is beletesszük.

Kevergetve, közepes lángon 5 percig pirítgatjuk, míg illatos, kicsit aranyszínű lesz. A tűzről levéve 3 evőkanál készen kapható tamarindmártással ízesítjük.

Hideg helyen tároljuk. Tálaláskor a citromfüvet kivesszük belőle. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál olajjal vagy vízzel is hígíthatjuk.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/