Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Vaddisznópörkölt puszta módra

Vaddisznópörkölt puszta módra

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg kicsontozott vaddisznócomb vagy -lapocka (fagyasztott is lehet)
1 kisk. Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
1 evők. Univer pörköltízesítő
5 evők. olaj
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
1 kisk. só
1 evők. pirospaprika
1-1 zöldpaprika és paradicsom
1,2 kg burgonya

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárogatjuk, és 2 centis kockákra vágjuk, az Erős Pistával, a pörköltízesítővel és az olajjal összekeverjük. Letakarva, hűtőszekrényben 2 napig érleljük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasba vagy bográcsba dobjuk, és félig kisütjük. A finomra vágott hagymát és az olajos húst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A fele sóval ízesítjük, a pirospaprikával fűszerezzük, és rögtön - nehogy a paprika megégjen - kb. 2 deci vizet öntünk rá.
A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot beleszórjuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
Ekkor a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, de az utolsó 10 percre a fedőt leemeljük róla, hogy leve kissé besűrűsödjön.
Ha kell, utánaízesítjük.
 
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc + a pácolás
Egy adag: 836 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/