Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Tex-mex pulykajava

Tex-mex pulykajava

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg pulykamellfilé,
2 evőkanál Univer csípős mustár,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál Kecskeméti sűrített paradicsom,
2 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 csapott kiskanál Univer fokhagymakrém,
1 kiskanál barna cukor (kristálycukor vagy méz is lehet),
1 mokkáskanál Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany

Elkészítés:

A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit, esetleges inas részeit bevágjuk.

Egy tálban a mustárt, az olajat, a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát vagy a fokhagymakrémet, a cukrot és az Erős Pistát összekeverjük. A húst belerakjuk és alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel. Letakarva 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe.

Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fűszeres pulykaszeleteket rárakjuk és egyszer-kétszer megforgatva kb. 6 perc alatt megsütjük.

Köretként paradicsomos kukoricás babsaláta illik hozzá.

Univer jó tanács:

Pulyka helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy: például szűzpecsenyét, marhahátszínt, csirkemellet, harcsafilét.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag (babsaláta nélkül): 337 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/