Tarja keletiesen

Hozzávalók 5 főre:

5 nagy szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéstarja

a páchoz:

4 evőkanál szezámolaj,
2 evőkanál Univer mustár (a fele Univer csípős mustár is lehet),
2 evőkanál Univer ketchup,
2 evőkanál sötét szójaszósz,
1 evőkanál méz,
1 mokkáskanál Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
1 nagy apróra vágott újhagyma

Elkészítés:

A tarjaszeleteket megmossuk, leszárogatjuk. Ezután kiverjük, széleit és inas részeit bevágjuk, nehogy a pecsenye később sütés közben összeugorjon.

A páchozvalókat egy nagyobb tálban jól összekeverjük, a tarjaszeleteket belerakjuk, és alaposan bedörzsöljük a fűszeres keverékkel. Letakarva hűtőszekrényben érleljük 1-2 napon át.

Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsokat rárakjuk és oldalanként kb. 4 percig sütjük. Nagy adag salátával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 472 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/