Indiai sült hal

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg szálka és bőr nélküli tengeri- halfilé (lehet harcsa, afrikai harcsa vagy fogas is),
4 dl joghurt,
1 mokkáskanál csilipor vagy Univer csípős Piros Arany (Erős Pista is lehet),
1 csapott kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál citromlé,
1-1 csipetnyi őrölt köménymag és szegfűszeg, gyömbér- és currypor
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém

az alufólia lekenéséhez: 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A halat kissé lapjában 8-12 szeletre vágjuk. A joghurtot a fűszerekkel összekeverjük, a halat beleforgatjuk és letakarva, hűtőszekrényben 24 órán át érleljük.

Másnap alufóliából 4 nagyobb lapot tépünk, megolajozzuk, majd személyenként 2-3 halszeletet egymás mellé rárakunk anélkül, hogy lecsöpögtetnénk. A fóliát ráhajtjuk és széleit körben szorosan a halig föltekerjük, hogy annak ízes- fűszeres leve ne folyjon ki. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fóliás csomagocskákat rárakjuk. Nagyjából 3 percig sütjük, majd megfordítjuk és még kb. 3 percig sütjük a másik oldalát is. Nagy adag salátával tálaljuk.

Univer jó tanács:

Ha a rostély sűrű rácsozatú, akkor lecsöpögtetve közvetlenül ezen is megsüthetjük a halat, amit tálaláskor megkenünk a maradék páclével.

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
Egy adag: 290 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/