Fűszeres oldalas

Hozzávalók 4 főre:

1 kg sertésoldalas,
kb. 1 kiskanál só,
1 kisebb vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
néhány szem fekete bors

a mártáshoz:

10 dkg vaj, 1 kisebb vöröshagyma vagy 1 kiskanál Univer vöröshagymakrém,
2 dl Univer ketchup,
2 dl zamatos fehérbor,
néhány csepp borecet,
2 kiskanál méz,
2 kiskanál Univer mustár,
2 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém,
1-1 késhegynyi só és őrölt fekete bors,
néhány csepp Worcester-mártás

Elkészítés:

A grillezést megelőző este az oldalast úgy daraboljuk fel, hogy minden szeletben egy csont legyen. Ez akkor lesz fontos, amikor esszük, hisz könnyen meg lehet fogni a csontnál és le lehet cuppantani róla a puha húst. Egy lábasba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Megsózzuk, a fölszeletelt hagymával és fokhagymával, a borssal fűszerezzük. Amint a leve forr, kis lángra állítjuk, lefödjük, és kb. 50 perc alatt puhára pároljuk. Még melegen átrakjuk a forró pácba.

Ehhez egy kis lábasban, az olvasztott vajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát (a hagymakrémnek fél perc is elég), beletesszük a többi hozzávalót és 2-3 percig forraljuk. A puha húst lecsöpögtetve belerakjuk, és ha kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe.

Másnap, amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, az oldalast rárakjuk. Oldalanként 3-4 percig sütjük, közben mártásával kenegetjük. Ügyeljünk arra, nehogy a pecsenye túlságosan megpiruljon, mert a méz miatt könnyen odakap.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag: 625 kcal
Könnyű elkészíteni.
Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/