Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Fűszeres flekken roston

Fűszeres flekken roston

Hozzávalók 4 főre:

8 szelet, egyenként kb. 10 dekás kicsontozott sertéstarja,
1 kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál Univer csípős Piros Arany,
2 evőkanál Univer mustár,
3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
4 evőkanál olaj,
1 nagyobb vöröshagyma,
5 szem borókabogyó

Elkészítés:

A húst kissé kiverjük és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak.

A sót, a borsot, a Piros Aranyat, a mustárt és a zúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet az olajjal összekeverjük. Alaposan a hússzeletekbe dörzsöljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a bárd lapjával szétnyomott borókabogyóval összekeverjük, majd a húst ezzel egymásra rétegezve alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük.

Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket rárakjuk, és oldalanként kb. 4-4 percig sütjük. Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag (kiegészítők nélkül): 495 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/