Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Francia babgulyás

Francia babgulyás

Hozzávalók (8 főre):

80 dkg borjúlábszár vagy lapocka
5 evők. olaj
2 evők. Univer vöröshagymakrém
1 kisk. Univer fokhagymakrém
1 mk. szárított kakukkfű
őrölt fekete bors, só
1 babérlevél
10 dkg sűrített paradicsom
1 dl vörösbor
2 evők. kristálycukor
1 nagy zöld húsú paprika
30 dkg padlizsán
80 dkg fehérbab (konzerv)
maréknyi fekete olajbogyó

Elkészítés:

A húst 2 centis kockákra vágjuk, majd a kétféle hagymakrémmel együtt nagy lábasban vagy bográcsban az olajon megpirítjuk. A kakukkfűvel fűszerezzük, kissé megborsozzuk, majd 1 kiskanál sóval ízesítjük. 3-4 deci vizet öntünk rá, lefedjük, és kis lángon kb. 40 perc alatt félpuhára pároljuk.
Ekkor annyi - kb. 1,5 liter vízzel öntjük föl, amennyi épp ellepi. Megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. 10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a paradicsompürét, a bort és a cukrot a kisujjnyi csíkokra vágott paprikával, a közepes kockákra vágott padlizsánnal, a lecsöpögtetett babbal meg az olajbogyóval együtt hozzáadjuk. Így főzzük készre. Akkor jó, ha állaga egy sűrű honi babgulyáséhoz hasonló.
 
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 425 kcal



Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/