Cukkinis lecsó

Hozzávalók 8 főre:

50 dkg vöröshagyma,
15-20 dkg sovány császárszalonna,
4 evőkanál olaj,
1,2 kg húsos, nem csípős paprika,
50 dkg paradicsom,
20 dkg füstölt kolbász,
2-3 pár debreceni,
4-5 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
só,
2-3 közepes cukkini (kb. 80 dkg),
2 evőkanál jóféle pirospaprika,
1 csapott kiskanál Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk és gyűrűire szedjük. A császárszalonnát közepes kockákra vágjuk. Együtt egy bográcsba rakjuk, az olajat ráöntjük, és közepesen erős láng fölött addig pirítjuk, míg a szalonna zsírja kisül, a hagyma pedig egy kicsit összeesik.

Közben a paprikát nagy kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk, többször megkeverve 8-10 percig pároljuk. Ezalatt van idő arra, hogy a paradicsomot meghámozzuk, félbevágva a magjait kikaparjuk (ez el is maradhat), húsát kockákra vágjuk. A paprikához keverjük, a kolbászt és a debrecenit belekarikázzuk, az apróra zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel fűszerezzük, megsózzuk. Utóbbiból 1 kiskanálnyival kezdjünk, hisz később, ha híján lenne, még ráérünk utánasózni.

Újabb kb. 10 percig főzzük, azután a karikákra szelt cukkinit is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, az Erős Pistával „tüzesítjük”, kis láng fölött kb. 10 perc alatt együtt puhára pároljuk, de vigyázzunk, ne főjön szét benne a cukkini.

Univer jó tanács:

A lecsó ízét a következő Univer termékekkel is megbolondíthatjuk: csemege Piros Arany, csemege
vagy csípős gulyáskrém, Édes Anna, pörköltízesítő.

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Egy adag: 643 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2018 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/