Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Csirkenyárs magyarosan

Csirkenyárs magyarosan

Hozzávalók 4 főre:

8 kicsontozott csirkefelsőcomb,
só,
16 vékony szelet húsos szalonna,
12 kicsi csiperkegomba,
2 közepes vöröshagyma

a páchoz:

3 evőkanál Univer mustár,
1 evőkanál Univer csemege Piros Arany,
1 kiskanál Univer csípős Piros Arany,
5 evőkanál olaj

Elkészítés:

A felsőcombokat lebőrözzük, 4 részre vágjuk. Kb. 1 kiskanál sóval bedörzsöljük. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk és letakarva 2-3 órára vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a gombát megmossuk, szárastól félbe, ha nagyobbak, akkor negyedekbe vágjuk. Kissé megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kissé megsózzuk. A pácolt húst fél-fél szelet szalonnába tekerjük, majd a gombával és a hagymával váltakozva nyársra húzzuk.

Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk és többször megforgatva 20-25 percig sütjük.

Elkészítési idő: jó 1 óra
+ a hús érlelése
Egy adag: kb. 1000 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/