Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Csilis, zöldcitromos csirkenyárs

Csilis, zöldcitromos csirkenyárs

Hozzávalók 4 főre:
3 evőkanál olaj (lehet olíva is),
1,5 evőkanál vörösborecet,
1 zöldcitrom,
1 csapott kiskanál csilipor vagy Univer Erős Pista,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
fél kiskanál hagymapor vagy Univer vöröshagymakrém,
fél kiskanál fokhagymapor vagy Univer fokhagymakrém,
kb. 1 csapott kiskanál só,
60 dkg csirkemell-filé,
2 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálban az olajat, az ecetet, a zöldcitromok levét, a csiliport vagy Erős Pistát, a pirospaprikát, a hagymaport vagy hagymakrémet, a fokhagymaport vagy fokhagymakrémet és a sót összekeverjük.

A csirkemellet 2 centis kockákra vágjuk, a fűszeres pácba forgatjuk. Letakarva éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kellőképp átjárják a húst.

Másnap a húskockákat kicsit lecsöpögtetjük, majd 4 megolajozott nyársra vagy kihegyezett hurkapálcikára feltűzzük. Megolajozott, megforrósított serpenyőben, vagy egy rácsra rakva faszénparázs fölött 10-15 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy szép egyformán piruljon. Süthetjük közepesen forró sütőben is, ekkor a nyársak tetejét reszelt cheddar sajttal is megszórhatjuk. Sok-sok salátával tálaljuk.

Univer jó tanács:
A nyársakra, a húskockák közé kockákra vágott paradicsompapri-kát és ananászt is rétegezhetünk. Nagyétkűeknek a húst kockákra vágott főtt krumplival váltakozva húzzuk a nyársakra, így süssük meg.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 355 kcal (köret nélkül)
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/