Cigánypecsenye

Hozzávalók 4 főre:

8 szelet, egyenként kb. 10 dkg-os sertéstarja,
só,
őrölt fekete bors

a kenegetéshez:

1 dl olaj,
0,5 dl zamatos vörösbor,
1 mokkáskanál őrölt rozmaring,
1 csapott kiskanál Univer grillfűszerkeverék,
1 csapott kiskanál majoránna,
1 kiskanál Univer mustár,
3 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
fél kiskanál só

Elkészítés:

A grillezést megelőző este a hússzeletelek kissé kiverjük, széleiket, inas részeiket bevágjuk. Enyhén megsózva, megborsozva tányérra rakjuk, letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe. A kenegetéshez valókat addig keverjük, míg egynemű lesz (nem válik külön az olaj) és letakarva szintén betesszük a hűtőszekrénybe.

Másnap, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket a fűszeres olajjal megkenjük, a rostélyra rakjuk. Nagyjából 4 percig sütjük – akkor jó, ha a teteje is fehéredni kezd – majd lapátkanállal megfordítjuk, és másik oldalát is kb. 4 percig sütjük. Közben ahányszor csak lehet, a fűszeres olajjal lekenjük, de vigyázzunk, nehogy a lecsöpögő olajtól a parázs belobbanjon.

Savanyúsággal és puha kenyérrel tálaljuk.

Univer jó tanács:

Ha a tarjaszelet csontos, akkor a csont mentén kissé bevágjuk a húst, hogy biztosan átsüljön.

Elkészítési idő: 45 perc + érlelés
Egy adag: 590 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/