Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Barbecue csirkecomb

Barbecue csirkecomb

Hozzávalók (6 főre):

6 csirkecomb
1 babérlevél
pár szem fekete bors
1 kisk. ételízesítő por
 
a mártáshoz:
3,5 dl Univer ketchup
4 evők. méz
egy-egy csipetnyi origano, bazsalikom,kakukkfű, Cayenne bors,durvára tört fekete bors és só vagy ezek helyett
8 evők. Univer barbecue szósz

Elkészítés:

A csirkecombokat lebőrözzük. Ezután a forgójuknál kettévágjuk: egy kicsit hajlítgatva a combokat látszik, hol is ez a pontjuk.
Ezután lábasba (bográcsba) rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A babérlevéllel, a borssal meg az ételízesítő porral fűszerezzük, nagy lángon felfor-raljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt félig megfőzzük. (Takarékosabb megoldás, ha a hagyományos módon bezöldségelve és megfűszerezve húslevest főzünk belőle.)
A mártáshoz valókat összekeverjük (már ha nem a kész barbecue szószt használjuk), a félig megpuhult húst beleforgatjuk és grillrácsra fektetjük.
Faszénparázs fölött vagy grillsütőben kb. 30 perc alatt megsütjük; de hagyományos sütőben, közepes lánggal ugyanennyi ideig készül. Fóliában sült burgonyát ajánlunk hozzá.
 
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Egy adag (köret nélkül): 587 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/