Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Barbecue-csirkecomb kezdőknek

Barbecue-csirkecomb kezdőknek

Hozzávalók 4 főre:

6 csirkecomb,
1 babérlevél,
néhány szem fekete bors,
1 kiskanál ételízesítő por vagy só

a mártáshoz:

3,5 dl Univer ketchup,
4 evőkanál méz,
egy-egy csipetnyi origano, bazsalikom, kakukkfű, Cayenne bors vagy csípős pirospaprika, durvára tört fekete bors és só

Elkészítés:

A grillezést megelőző este a csirkecombokat lebőrözzük, majd forgójuknál kettévágjuk. Babérlevéllel, borssal meg ételízesítő porral (sóval) fűszerezett vízben kb. 35 perc alatt majdnem puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk, majd letakarva betesszük a hűtőszekrénybe.

Másnap a mártáshoz valókat összekeverjük, a combokat beleforgatjuk.

Amikor a rostély kellően forró és a faszén gyengén parázslik alatta, a combokat lecsöpögtetve rárakjuk és kb. 4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb kb. 4 percig sütjük. Ezalatt a hús teljesen átsül, és bevonata is kellemesen megpirul rajta, de vigyázzunk, mert a méztől a kelleténél hamarabb megpirulhat, megéghet.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag: 351 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/