Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel

Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg báránycomb (kifejezetten jó, ha egy kicsit zsírosabb),
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
kb. 1 evőkanál Univer mustár,
olaj,
15 dkg húsos császárszalonna,
2 közepes vöröshagyma vagy fél szál póréhagyma,
2 húsos paprika,
3-4 paradicsom,
8 apró csiperkegombafej,
2 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,

a díszítéshez: salátalevél

Elkészítés:

A bárányhúst rostjaira merőlegesen 3 centi átmérőjű, kisujjnyi vastag érmékre vágjuk. Kissé kiverjük, enyhén megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük, egy tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hűtőszekrényben, 3-4 napon át pácoljuk-érleljük.

A szalonnát a húshoz hasonló méretű – de nem olyan vastag – szeletekre vágjuk, a megtisztított hagymát cikkekre (a pórét karikákra) szeljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit vastagabb karikákra vágjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, ha nagyobbak, akkor félbe vagy negyedekbe vágjuk.

Az érlelt húst kissé lecsöpögtetjük, présen átnyomott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel bekenjük, és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva nyársra húzzuk. Az egészet enyhén meg-sózzuk, a hús pácolásához használt olajjal kissé meglocsoljuk.

Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk, és 10-12 percig sütjük, közben többször megforgatjuk.

Univer jó tanács:

Nyárs helyett a hozzávalókat lecsupaszított rozmaringágakra is feltűzhetjük, hisz ez a fűszer remekül harmonizál a bárány ízével.

Elkészítési idő: 45 perc + a hús érlelése
Egy adag: 665 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/