Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Bárányborda rostélyon

Bárányborda rostélyon

Hozzávalók 4 főre:

8, egyenként kb. 8 dkg-os csontos báránykaraj,
kb. 1 dl olaj,
1 evőkanál Univer mustár,
kb. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
kb. 1 csapott evőkanálnyi rozmaringlevél

Elkészítés:

A karajok húsát a csontnál kissé bevágjuk, hogy a szeletek majd biztosan megsüljenek. Az olajat a mustárral és a borssal simára keverjük. A húsokat ezzel a mustáros olajjal megkenve egy tálba rétegezzük úgy, hogy a rozmaringlevélkéket is közé szórjuk.

Letakarva 3-4 napon át hűtő-szekrényben érleljük. Ha csak 1-2 napig érleljük, akkor a húsokat enyhén sózhatjuk is, de hosszabb érlelés esetén inkább sütés közben sózzuk.

Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsokat rárakjuk,
és oldalanként kb. 4 percig sütjük. Ha több napon át, só nélkül pácoltuk a húst, akkor ne feledjük el sütés közben enyhén megsózni.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 302 kcal




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/