Főoldal / Receptek / Süss-főzz a szabadban! / Ázsiai pulykafalatok

Ázsiai pulykafalatok

Hozzávalók 5 főre:

3 evőkanál kristálycukor,
3 evőkanál borecet (lehetőleg vörösborecet),
5 evőkanál Univer ketchup,
2-3 evőkanál sötét, nem túl sós szójaszósz,
3 gerezd fokhagyma,
1,5 kiskanál Univer mustár (a fele csípős mustár is lehet),
1,5 kiskanál Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista,
3 evőkanál olaj,
80 dkg pulykamellfilé

Elkészítés:

A cukrot egy pohárba rakjuk, az ecetet ráöntjük, és egy kiskanállal addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne. Ezután a ketchuppal, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a Piros Arannyal jól összekeverjük, majd beledolgozunk 2 evőkanál olajat is.

A pulykamellet rostjaira merőlegesen 12 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Egy nagyobb tálba rakjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarva 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe.

Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a fűszeres pulykafalatokat rárakjuk, és egyszer-kétszer megforgatva 5-6 perc alatt megsütjük. Közben a maradék olajjal kenegetjük.

Univer jó tanács:

Pulyka helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy: például szűzpecsenyét, marhahátszínt, csirkemellet, harcsafilét.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 350 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/