Főoldal / Receptek / Saláták / Waldorf-saláta

Waldorf-saláta

Hozzávalók (4 főre):

30 dkg zsenge zellergumó
1 kisk. só
1 citrom
10 dkg dióbél
10 evők. Univer majonéz
2 alma
csipet Cayenne bors
1 dl habtejszín
fél fej saláta

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Lábasban 5 deci vizet forralunk, megsózzuk, fél citrom levével ízesítjük, a zellert beleszórjuk, és a tűzről levéve, lefedve hűlni hagyjuk.
Egy másik lábasban újabb 5 deci vizet forralunk, a diót beleszórjuk, majd leszűrjük, és vékony, barna héját lefejtjük (így szól az eredeti recept, de ez a pepecselős művelet el is maradhat). Néhány szemet a díszítéshez elteszünk, a többit két-három vágással durvára daraboljuk és a majonézbe keverjük.
Az almát jól megmossuk, megtöröljük, majd a zellerhez hasonló csíkokra metéljük (az eredeti receptben az almát meghámozzák), azonnal citromlevet csurgatunk rá, nehogy megbarnuljon, és a leszűrt, jól lecsöpögtetett zellerrel együtt a majonézbe keverjük.
Ha kell, utánasózzuk, esetleg szűrt citromlével ízesítjük. Cayenne borssal fűszerezzük, végül a habbá vert tejszínt beleforgatjuk. Jól lehűtjük, majd tálaláskor kúpszerűen tálra halmozzuk, metéltre vágott fejes salátával körbeszórjuk, és a félretett dióval díszítjük.
 
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 600 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/