Főoldal / Receptek / Saláták / Vitaminsaláta medvehagymás, joghurtos öntettel

Vitaminsaláta medvehagymás, joghurtos öntettel

Hozzávalók (8 főre):

35 dkg fejes káposzta,
25 dkg sárgarépa,
1 kisebb kígyóuborka (25 dkg),
1 kiskanál só,
1 üveg Univer joghurtos medvehagymás öntet (240 ml),
1 tubus Univer XL majonéz (220 gramm),
fél csokor petrezselyem,
fél mokkáskanál őrölt fehér bors,
1-2 gerezd fokhagyma vagy 1 mokkáskanál Univer fokhagymakrém,
negyed citrom leve,
1 kiskanál Univer mustár,
15 dkg morzsolt fagyasztott vagy konzervkukorica

Elkészítés:

A káposztát és a répát megtisztítjuk, a kígyóuborka végeit lecsapjuk, majd az így előkészített zöldségeket durvára(a reszelő nagy lyukú oldalán) reszeljük. Megsózzuk, és többször megforgatva 40 percen át érleljük. Ezután kissé kinyomkodjuk.

A joghurtos, medvehagymás öntetet a majonézzel simára keverjük, a finomra vágott petrezselyemmel, a borssal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) fűszerezzük. A citrom kifacsart levével és a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kinyomkodott zöldségeket hozzákeverjük.

Az időközben szobahőmérsékleten fölengedett fagyasztott vagy konzervkukoricát lecsöpögtetjük, szintén a salátába keverjük. Letakarva legalább 1 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag: 220 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/