Főoldal / Receptek / Saláták / Sültpaprika-saláta

Sültpaprika-saláta

A kápia paprikát sütőben, platnin (a tűzhely lapján), speciális kápiasütőben vagy grillen köröskörül (furán hangzik, de mind a négy oldalán!) megsütjük. Az sem baj, ha eközben egy kicsit megég.

Ezután egy zacskóba rakjuk, 10 percig így „dunsztoljuk”, majd a paprika héját lehúzzuk, de lecsöpögő levét sem öntjük ki!

A paprikát kicsumázzuk, szeletekre, kockákra vagy karikákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A zacskóban maradó édeskés, olajos sűrűségű levét ráöntjük. Cukorral, sóval, ecettel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük-fűszerezzük, de kerülhet bele zúzott fokhagyma vagy apróra vágott újhagyma (esetleg mindkettő) is.

Szorosan tálba vagy üvegekbe töltjük, és olívaolajat öntünk rá, ami „szigeteli”, de le is fagyaszthatjuk.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/