Főoldal / Receptek / Saláták / Sültpaprika-saláta

Sültpaprika-saláta

A kápia paprikát sütőben, platnin (a tűzhely lapján), speciális kápiasütőben vagy grillen köröskörül (furán hangzik, de mind a négy oldalán!) megsütjük. Az sem baj, ha eközben egy kicsit megég.

Ezután egy zacskóba rakjuk, 10 percig így „dunsztoljuk”, majd a paprika héját lehúzzuk, de lecsöpögő levét sem öntjük ki!

A paprikát kicsumázzuk, szeletekre, kockákra vagy karikákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A zacskóban maradó édeskés, olajos sűrűségű levét ráöntjük. Cukorral, sóval, ecettel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük-fűszerezzük, de kerülhet bele zúzott fokhagyma vagy apróra vágott újhagyma (esetleg mindkettő) is.

Szorosan tálba vagy üvegekbe töltjük, és olívaolajat öntünk rá, ami „szigeteli”, de le is fagyaszthatjuk.




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2018 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/