Főoldal / Receptek / Saláták / Rizssaláta spanyolosan

Rizssaláta spanyolosan

Hozzávalók ( 4 főre):

25 dkg rizs
1 babérlevél
25-25 dkg csemegekukorica és zöldborsó
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 csomó újhagyma
3-4 evők. mazsola
5-6 dkg natúr (se pirítva, se sózva) mandulabél
3 evők. 6%-os fehérborecet
1,5 evők. Univer mustár
1,5 evők. méz
1 mk. só
6 evők. olaj (lehetőleg olíva)

Elkészítés:

A rizst megmossuk, majd bő, forrásban lévő vízbe szórjuk. Kissé megsózzuk, a babérral fűszerezzük, és közepes lángon puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
A kukoricát és a borsót leszűrjük, lecsöpögtetjük. A kicsumázott paprikát 1 centis kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk. Mindezeket a mazsolával és a nem túl vékonyan fölszeletelt mandulával együtt tálba tesszük, a rizst hozzáadjuk.
Az öntethez a mustárt, a mézet meg a sót az ecetben simára keverjük, azután cseppenként az olajat is hozzáadjuk. Kikeverjük, a salátára locsoljuk és átforgatjuk.
 
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 608 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/