Főoldal / Receptek / Saláták / Paradicsomos fejtettbab-saláta

Paradicsomos fejtettbab-saláta

Hozzávalók (4 főre):

40 dkg frissen fejtett bab (héjastól kb. 70 dkg),
1 kiskanál só,
1 babérlevél,
2 ág zellerzöld,
3-3 húsos paradicsom, zöldpaprika (tévépaprika) és piros húsú paprika,
2 lilahagyma,
1 csokor petrezselyem,
6-7 karika piros vagy zöld (lehet vegyesen is) Karikás Pista,
4 evőkanál vörösborecet,
4 evőkanál olaj,
1 kiskanál porcukor

Elkészítés:

A fejtett babot szűrőbe tesszük, folyó hideg víz alatt megmossuk. Ezután egy lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi duplán ellepi. Megsózzuk, a babért és a zellerzöldet beledobjuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve kis lángon 35-40 perc alatt puhára főzzük.

Ha kész, leszűrjük, hűlni hagyjuk, a babért és a zellerzöldet kidobjuk belőle. A többi zöldséget megmossuk.

A paradicsomok szárát kimetsszük, a kétféle paprikát kicsumázzuk, mindezeket 1,5-2 centis kockákra vágjuk, ahogyan a megtisztított lilahagymát is. A lecsöpögtetett Karikás Pistát félbevágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

A puha babot egy tálba rakjuk, az előzőeket hozzáadjuk. A borecettel és az olajjal meglocsoljuk, a porcukorral ízesítjük, óvatos mozdulatokkal összekeverjük. Megkóstoljuk, ha nem elég sós vagy csípős, a Karikás Pista levével ízesíthetünk utána.

Univer jó tanács:

Fejtett bab helyett szárazbabból is készíthetjük, amit először átválogatunk, azután néhány órára hideg vízbe áztatunk.

Elkészítési idő: 30 perc + a bab főzése

Egy adag: 376 kcal

Könnyű elkészíteni.





Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/