Főoldal / Receptek / Saláták / Nápolyi tésztasaláta

Nápolyi tésztasaláta

Hozzávalók 4 főre:
25 dkg spagetti,
só,
4 paradicsom,
15 dkg gruyère-i sajt (másfajta kemény sajt is lehet),
3 kiskanál fehérborecet,
fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
9 kiskanál olaj (eredetileg olíva),
1 kiskanál olaszos fűszer- keverék, (kakukkfű, rozmaring és bazsalikom keveréke)

Elkészítés:

A kissé összetördelt tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.

A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, majd szárukat kimetszük. A szemeket félbehasítjuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat közepes (1-1,5 centis) kockákra vágjuk, akárcsak a sajtot.

Az ecetben késhegynyi sót meg a borsot elkeverünk, a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel fűszerezzük, apránként az olajat is beledolgozzuk, majd a zöldfűszerekkel megadjuk végső zamatát. A spagettit tálba rakjuk és a paradicsommal, a sajttal meg az ízes olajjal óvatosan összeforgatjuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 505 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/