Főoldal / Receptek / Saláták / Majonézes lencsesaláta

Majonézes lencsesaláta

Hozzávalók (4 főre):

30 dkg lencse
1 kisk. só
1-2 babérlevél
1 csom. újhagyma
6 evők. Univer majonéz
6 evők. tejföl
1 kisk. Univer mustár
pár csepp citromlé
fél csok. petrezselyem
4 virsli
fél fej saláta
2 főtt tojás

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, majd néhány órára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, megsózzuk. Babérlevéllel fűszerezzük, lefödve, kis lángon puhára főzzük, ügyelve, nehogy a szemek szétessenek. Levében hűlni hagyjuk.
Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a majonézzel összekevert tejfölhöz adjuk. A mustárral meg a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lencsét - miután leöblítettük - jól lecsöpögtetjük, a mártáshoz adjuk, és a karikákra vágott virslivel gazdagítjuk. Salátalevéllel meg főtt tojással díszítve tálaljuk.
 
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + áztatás + érlelés
Egy adag: 664 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/