Főoldal / Receptek / Saláták / Kisir, avagy török tabbouleh

Kisir, avagy török tabbouleh

Hozzávalók 4 főre:

4 dl víz,
20 dkg bulgur (hántolatlan, szárított, előfőzött búzatöret, ami bioboltokban kapható),
2-3 kisebb, kemény húsú paradicsom,
2 nagy csomó (10 darab) újhagyma,
3 apró friss csilipaprika vagy 1 kiskanál Univer Erős Pista (lehet csípős Piros Arany is),
1 kis csokor petrezselyem,
1 kis csokor (annyi mint a petrezselyem) mentalevél,
2 citrom leve,
fél kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 evőkanál sűrített paradicsom,
7-8 evőkanál olívaolaj (lehet étolaj is)

a tálaláshoz: néhány salátalevél

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, a bulgurt beleszórjuk. 1-2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, szorosan lefedjük (fedele alá egy tiszta konyharuhát fektetünk), és megvárjuk amíg kihűl. Ez nagyjából 20 perc, ezalatt a bulgur tökéletesen megpuhul és az összes folyadékot magába szívja.

A paradicsomot meghámozzuk, ehhez ha kell, előtte le is forrázzuk, félbevágva kimagozzuk, húsukat kis kockákra aprítjuk. Az újhagymát megmossuk, karikákra vágjuk, egy kicsit szétszedegetjük. A csilipaprika magházát kivájjuk, húsát fölaprítjuk. A petrezselymet és a mentát finomra aprítjuk.

A citrom levét kifacsarjuk, a sót és a borsot elkeverjük benne, majd a sűrített paradicsommal és az olajjal simára keverjük – ha Erős Pistával készítjük, akkor azt ebbe az öntetbe keverjük bele.

A puha bulgurt és az előkészített zöldségeket a paradicsomos öntettel összekeverjük. Letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen. Tálaláskor salátalevelekre halmozzuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 452 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/