Főoldal / Receptek / Saláták / „Két dimenzió” saláta (orosz)

„Két dimenzió” saláta (orosz)

Hozzávalók 4 főre:
kb. 10 dkg mazsola,
1 közepes nagyságú cékla,
só,
10 dkg dióbél,
1 nagyobb sárgarépa,
10 dkg reszelt trappista sajt,
kb. 6 evőkanál Univer majonéz,
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A céklát alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ezután hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

A diót mozsárban összetörjük (így jóval aromásabb, mintha késsel durvára vágnánk), jó felét a céklával összekeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a lecsöpögtetett áztatott mazsolával összekeverjük.

Egy nagy lapos tálon vagy 4 kicsi tányéron elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először a mazsolás répát terítjük el rajta, amit kb. 2 evőkanál majonézzel vékonyan megkenünk.
Ezt reszelt sajttal szórjuk meg, amin finoman elosztjuk a zúzott (préselt) fokhagymát. Ismét majonéz következik, majd a dióval összekevert cékla. Még egyszer megkenjük
majonézzel, végül díszítésképpen rászórjuk a maradék diót.

Univer jó tanács:
Az eredeti recepttől eltér ugyan, ám nagyon finom változat, amikor a rétegeket nem majonézzel, hanem Univer majonézes tormával kenjük meg. Mazsola helyett kis kockákra vágott aszalt szilvával is készíthetjük.

Elkészítési idő: 15 perc + a cékla főzése
Egy adag: 498 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/