Főoldal / Receptek / Saláták / Frissítő saláta olívaolajos, mustáros öntettel

Frissítő saláta olívaolajos, mustáros öntettel

Hozzávalók (4 főre):

1 kisebb fejes saláta,
20 dkg készen kapható zöldsaláta-keverék (gyermekláncfű, galambbegy, endívia, jégsaláta keveréke),
4 közepes nagyságú paradicsom,
1 lila hagyma,
1-2 újhagyma,
1 csomó hónapos retek

az öntethez:
3 kiskanál citromlé,
fél kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
2 kiskanál Univer mustár,
fél csokor petrezselyem,
8 kiskanál olívaolaj

Elkészítés:

A salátát leveleire bontjuk, szűrőbetétbe rakva hideg vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük. A nagyobb leveleket félbe vagy több darabra tépkedjük. Egy tálba rakjuk, és rászórjuk a salátakeveréket is.

A többi zöldfélét is megtisztítjuk, a paradicsomot közepesen vastag cikkekre, a kétféle hagymát és a retket karikákra vágjuk. Mindezeket a salátához adjuk, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

Az öntethez a citromlevet egy pohárba öntjük, majd a sóval és a borssal addig keverjük, míg a só fel nem oldódik benne. Ezután a mustárt keverjük hozzá, majd a finomra vágott petrezselymet. Végül kanalanként beledolgozzuk az olajat is. (Egyszerűbb, ha az összes hozzávalót egy jól zárható kis üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.)

A hozzávalókat csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze a mustáros öntettel, hogy a zöldsaláták roppanósak maradjanak.

Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 250 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/