Főoldal / Receptek / Saláták / Ananászos sonkasaláta

Ananászos sonkasaláta

Hozzávalók (4 főre):

1 friss ananász (lehet kb. 30 dkg konzerv is)
2 savanykás alma
1 citrom leve
25 dkg főtt, füstölt pulykacomb (lehetőleg felsőcomb)
4-5 evők. Univer majonézes torma
3 evők. tejföl
fél csok. kapor vagy petrezselyem
fél fej saláta

Elkészítés:

Az ananászt megmossuk, szárazra töröljük. Bóbitáját rajtahagyva négy részre vágjuk. Mindegyik közepén van egy fás rész, ez a torzsája, amit kimetszünk.
Az ananász húsát a héjból ügyesen kivágjuk, majd 1,5 centis kockákra aprítjuk. Héját is félretesszük. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, húsát ugyancsak 1,5 centis darabokra vágjuk. Gyorsan citromlevet csepegtetünk rá, nehogy megbarnuljon.
A pulykacombot a gyümölcsökhöz hasonlóan földaraboljuk. Az ananászt, az almát és a pulykahúst tálba tesszük, a majonézes tormával, a tejföllel meg a fölaprított kaporral öszekeverjük (gazdagíthatjuk kockákra vágott füstölt sajttal is).
A félretett ananászhéjakra egy-egy salátalevelet fektetünk és a salátát ráhalmozzuk.
 
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 360 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/