Főoldal / Receptek / Levesek / Pikáns lencseleves

Pikáns lencseleves

Hozzávalók (4 főre):

25 dkg lencse
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis vöröshagyma
4 evők. olaj
1 evők. finomliszt
2 babérlevél
1 evők. ételízesítő por
1 kisk. Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
1 evők. Univer mustár
2 dl tejföl
1 kisk. ecet
fél csok. petrezselyem
4 virsli

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk. Az előbbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olajon először a hagymát futtatjuk meg, majd a zöldségkarikákkal tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, fölforraljuk.
Az ételízesítő porral, az Erős Pistával és a mustárral fűszerezzük, lefödve, kis lángon puhára főzzük. Végül a tejföllel dúsítjuk (először egy kevés forró levessel összekeverjük, nehogy összekapja), az ecettel ízesítjük, a fölaprított petrezselymet és a karikákra szelt virslit belekeverjük.
 
Elkészítési idő: 45 perc + áztatás
Egy adag: 561 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/