Főoldal / Receptek / Levesek / Paradicsomleves

Paradicsomleves

Hozzávalók 4 főre:

1 liter Kecskeméti Paradicsom ital,
4 evőkanál olaj,
1-2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet),
2 evőkanál Kecskeméti Sűrített paradicsom,
kb. fél kiskanál só,
kb. fél kiskanál ételízesítő por,
kb. 2 evőkanál kristálycukor,
1-2 szál zellerzöld,
2-3 evőkanál betűtészta

Elkészítés:

Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet 1-2 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk benne (ha sűrített paradicsommal főzzük, akkor azt ilyenkor kell beletenni, és együtt pirítani kb. 1 percig). Ha kész, szokás 1 mokkáskanál pirospaprikával is megszórni, hogy a levesnek szebb színe legyen; majd a paradicsomlével fölöntjük.

Habverővel kevergetve fölforraljuk, megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a cukorral ízesítjük, a zellerzöldet hozzáadjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük, azután tálaljuk.

Kiskocka- vagy betűtésztát szokás belefőzni, de tálalhatjuk főtt rizzsel vagy pirított kenyérkockákkal is. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő.

Univer jó tanács:

Valamikor, a „menzán”, kizárólag paradicsompüréből készült; ám paradicsomlével főzve még finomabb és vitamin is több van benne. A levest őrölt borssal is fűszerezhetjük, és egészben belefőzhetünk egy kisebb vöröshagymát is.

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 231 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/