Főoldal / Receptek / Levesek / Húsgombócos káposztaléleves

Húsgombócos káposztaléleves

Hozzávalók 5 főre:
2-3 sárgarépa (30 dkg),
2 petrezselyemgyökér (20 dkg),
3 evőkanál olaj,
5 dl víz,
só,
őrölt fekete bors,
40 dkg darált sertéshús (pulykafelsőcomb is lehet),
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika,
1 nagy gerezd fokhagyma vagy 1 púpozott kiskanál Univer fokhagymakrém,
1 liter finom savanyúkáposzta-lé,
2 dl tejföl,
1 púpozott evőkanál finomliszt

a tálaláshoz: kis darab friss torma

Elkészítés:

A répát és a gyökeret megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, majd egy lábasban, az olajon kevergetve megfuttatjuk. A vizet ráöntjük, enyhén megsózzuk (bár erre később is ráérünk, mert lehet, hogy a káposztalé magában is elég sós!), megborsozzuk, és lefödve 12-15 perc alatt félpuhára főzzük.

Közben kolbászhúst készítünk: a darált húst a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, fél kiskanál sóval és 1 csapott mokkáskanál borssal összedolgozzuk. A masszából apró gombócokat formálunk. A ká-posztalé felét a félpuha zöldséghez adjuk. Amint forr, a húsgombócokat belerakjuk, 12-15 perc alatt megfőzzük. A tejfölt a liszttel és a maradék káposztalével simára keverjük, a levest ezzel ízesítjük-sűrítjük, utánasózzuk, borsozzuk.

A tormát megtisztítjuk, lereszeljük, 4 levesestányérban elosztjuk, majd a forró levest rámerjük. Puha házikenyérrel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 349 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/