Főoldal / Receptek / Levesek / Fűszeres édesburgonya-krémleves

Fűszeres édesburgonya-krémleves

Hozzávalók (4 főre):

1 nagyobb édesburgonya (60 dkg),
só,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém,
3 evőkanál olaj,
diónyi darab gyömbér,
1 apró piros csilipaprika vagy fél kiskanál Univer Erős Pista (aki nem szereti az erőset, el is hagyhatja),
8 dl szűrt húsleves – vegetáriusoknak ízes zöldségleves,
2 dl főzőtejszín (tejérzékenyeknek helyette is leves)

a tetejére: korianderzöld

Elkészítés:

Az édesburgonyát héjastól alaposan megmossuk. Egy kis tepsire vékonyan sót szórunk, az édeskrumplit rárakjuk, és pontosan úgy, mint amikor krumplit sütünk, közepesen forró sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, egy fazékban, a kissé megforrósított olajban 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk – ha fokhagymakrémmel főzzük, akkor azt elég csak fél percig pirítani. Az utolsó 1 percre hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért és a kimagozott, fölaprított csilipaprikát vagy Erős Pistát is. Az alaplevet ráöntjük, fölforraljuk. Kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, 20 percig főzzük, hogy minél intenzívebb legyen az íze.

A sült édesburgonyát egy kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, fölaprítjuk, és a levesalapba rakjuk. 1-2 percig forraljuk, majd merülőmixerrel pürésítjük, végül a tejszínnel dúsítjuk. Megforrósítjuk, ha kell, utánafűszerezzük, utánasózzuk. Tálaláskor a tetejére apróra vágottkorianderzöldet szórunk.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 417 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/