Főoldal / Receptek / Levesek / Erőleves tojáskocsonyával

Erőleves tojáskocsonyával

Hozzávalók (4 főre):

20-25 dkg durvára darált marha lapocka
1 tojásfehérje
1 kisk. sűrített paradicsom
50 dkg marhacsont
20 dkg szárnyasaprólék
40 dkg vegyes leveszöldség
1 cikk kelkáposzta
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
csipet reszelt szerecsendió
1 mk.egész bors
1 kisk. Univer csemege Piros Arany
 
a tojáskocsonyához:
3 tojás
1 dl főzőtejszín
csipet só
csipet reszelt szerecsendió
1 dkg vaj
 
a tálaláshoz:
fél csok. petrezselyem

Elkészítés:

A darált húst a kissé fölvert tojásfehérjével meg a paradicsompürével összedolgozzuk, majd kb. 2 liter hideg vízzel fölengedjük. Megsózzuk, a leforrázott csontot meg az aprólékot hozzáadjuk és kevergetve fölforraljuk. Ezután, mint a húslevest, bezöldségeljük, megfűszerezzük. Kis lángon, gyöngyöző forralással kb. 1,5 órán át főzzük.
A tűzről levéve 10-15 percig pihentetjük, majd ritka szövésű vásznon átszűrjük. Tálaláskor megforrósítjuk és a kis kockákra vágott tojáskocsonyát beleszórjuk. Tetejét fölaprított petrezselyemmel meghintjük.
Amíg a leves fő, addig készítjük el a belevaló tojáskocsonyát. Ehhez a tojásokat a tejszínnel elkeverjük, megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Vajjal kikent levesescsészébe öntjük, befóliázzuk, és vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Sütőben, kis lánggal (150 °C) addig gőzöljük, amíg összeáll, megkocsonyásodik. Ez kb. 20 perc. Ezután a csészét hideg vízbe állítjuk és tartalmát néhány másodperc múlva kiborítjuk. Kis kockákra vágjuk.
 
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 379 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/