Főoldal / Receptek / Levesek / Csángó gulyás

Csángó gulyás

Hozzávalók 4 főre:
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
50 dkg marhalapocka vagy -lábszár,
1 kiskanál jóféle pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma vagy 1 púpozott kiskanál Univer fokhagymakrém,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
só,
50 dkg savanyú káposzta,
4 evőkanál rizs,
1 kiskanál Univer csemege Piros Arany,
fél kiskanál Univer csípős Piros Arany,
2 zöldpaprika,
2 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon üvegesre sütjük. A húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymára rakjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. A pirospaprikával behintjük, a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel meg a köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára pároljuk.

A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk kissé átmossuk, majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A húshoz adjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, fölforraljuk.
Ekker beleszórjuk a rizst, a kétféle paprikakrémmel és a kicsumázott, elnegyedelt zöldpaprikával ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Közben néha megkeverjük, és elfövő levét annyi vízzel pótoljuk, amennyi levest szeretnénk. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük, a levest ezzel dúsítjuk, végül utánafűszerezzük.

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Egy adag: 502 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/