Főoldal / Receptek / Levesek / Citromos bárányleves

Citromos bárányleves

Hozzávalók (4 főre):

50 dkg kicsontozott báránycomb vagy lapocka
1 evők.Univer vöröshagymakrém
4 evők. olaj
1 kisk. Univer fokhagymakrém
1-1 kisk. kakukkfű és tárkony
1 hegyes, de nem erős zöldpaprika
2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
4-5 csiperkegomba
15 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
1 evők. finomliszt
1 kis citrom leve

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel ízesítve is pirítjuk 1-2 percig.
Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk (kezdünk fél evőkanálnyival), szelíden befűszerezzük, fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
A főzés vége felé először cikkekre vágott gombát, majd lecsöpögtetett borsót is belefőzzük.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesből - a sűrűje nélkül - belemerünk, majd a levest ezzel sűrítjük. Citromlével adjuk meg a végső zamatát.
 
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 535 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/