Főoldal / Receptek / Levesek / Bahamai hagymaleves

Bahamai hagymaleves

Hozzávalók 6 főre:
3 gerezd fokhagyma vagy 1 púpozott kiskanál Univer fokhagymakrém,
1 kg lilahagyma,
10-12 dkg vaj,
3-4 evőkanál fehérbor és ugyanannyi balzsamecet,
2 púpozott evőkanál finomliszt,
7-7 dl húsleves és csirkeleves (mindkettő készülhet leveskockából),
fél kiskanál Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista,
2 ág friss kakukkfű,
1 babérlevél,
1 dl főzőtejszín,
3 szelet kenyér,
12 vékony szelet ementáli sajt

Elkészítés:

A kétféle hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a hagymát nem túl vékony félkarikákra vágjuk.

A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, és a kétféle hagymát kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon, megégjen – ha fokhagymakrémet használunk, akkor azt csak a végén adjuk hozzá. Ezután lefödjük, és kis lángon 15 percig pároljuk, ezalatt a hagyma kellően összeesik.

A liszttel behintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, majd a fehérborral és a balzsamecettel ízesítjük. További 2 percig pirítjuk-pároljuk, majd a kétféle levest ráöntjük.

A Piros Arannyal „tüzesítjük”, a kakukkfűvel meg a babérlevéllel fűszerezzük. Ha felforr, kis lángra állítjuk, lefödve 20-25 percig főzzük. Végül a tejszínnel dúsítjuk.

A forró levest csészékbe töltjük, és közvetlen a tálaláskor mind-egyikre 1-1 kisebb sajtos pirítóst rakunk.

Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 418 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/