Főoldal / Receptek / Levesek / Aratóleves

Aratóleves

Hozzávalók 4 főre:
50 dkg savanyú káposzta,
1 közepes vöröshagyma vagy 1 evőkanál Univer vöröshagymakrém,
6-8 dkg füstölt szalonna,
4 evőkanál tarhonya,
1 púpozott evőkanál finomliszt,
fél kiskanál jóféle pirospaprika,
20 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl

Elkészítés:

A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk, átmossuk, majd néhány vágással fölaprítjuk. Egy fazékba rakjuk, a finomra vágott vöröshagymát vagy a hagymakrémet
hozzáadjuk. 6-7 deci vizet ráöntünk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, és a káposztát kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, egy nagyobb lábasban üvegesre sütjük, majd a tarhonyát hozzáadjuk, és kevergetve megpirítjuk rajta. A liszttel megszórjuk, a pirospaprikával színezzük, majd ráöntjük a puha káposztát.

Kb. 1 liter vizet öntünk rá, s addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem puhul. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, s a levest ezzel is főzzük még 5 percig. Tálaláskor a tejfölt a levesestálban elkeverjük, és a forró levest rámerjük.

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Egy adag: 600 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/