

Körözött
Hozzávalók (4 főre):
1 kis vöröshagyma fele
30 dkg juhtúró (részben tehéntúró is lehet)
30 dkg juhtúró (részben tehéntúró is lehet)
3 evők. tejföl
1 kisk. Univer Mustár
1 mk. őrölt kömény
fél kisk. pirospaprika
fél kiskanál Univer csípős vagy csemege Piros Arany
fél mk. őrölt fekete bors
1 mk. Univer Fokhagymakrém
Elkészítés:
A héjától megfosztott vöröshagymát nagyon finomra vágjuk. A túrót tálba tesszük, villával összetörjük, a hagymával, a tejföllel, a mustárral, a köménnyel, a pirospaprikával, a borssal és az Univer Fokhagymakrémmel fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük.
Tálalásig letakarva hűtőszekrénybe tesszük. Puha kenyérrel kínáljuk.
A körözöttet kicsumázott húsos zöldpaprikába is tölthetjük. Ezt hűtőszekrényben megdermesztjük, majd karikákra vágva tálaljuk. Ebben az esetben a túróhoz tejföl helyett 5 dkg vajat keverünk, hogy keményebb, jobban szeletelhető legyen.
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 192 kcal