Főoldal / Receptek / Főételek / Szűzcopf gombapörkölttel

Szűzcopf gombapörkölttel

Hozzávalók (4 főre):

2 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg)
só, őrölt fekete bors
szárított, morzsolt csombor (borsikafű) és szurokfű
3 evők. olaj
 
a gombapörkölthöz:
25 dkg csiperkegomba
1 húsos zöldpaprika
2 közep. paradicsom
1 kisk. Univer vöröshagymakrém
2 evők. olaj
1 kisk. pirospaprika
1 mk. Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista
1 mk. Univer pörköltízesítő

Elkészítés:

A húst - miután hártyáját lefejtettük - a sóval, a borssal, a csomborral meg a szurokfűvel bedörzsöljük. Ezután letakarva hűtőszekrényben 1 éjjelen át pihentetjük.
Sütés előtt a szűzpecsenyéket lapjában elfelezzük (így lesz négy adag belőlük), majd egyenként a fejétől 1-1,5 centire kezdve, hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk.
Hármas copffonással befonjuk, és a végét hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Ezután olajon, nagy lángon, körös-körül megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-9 percig sütjük.
Ezalatt a pörkölthöz az összes zöldséget megtisztítjuk. A gombát cikkekre, a paprikát és a paradicsomot egycentis kockákra vágjuk. Az olajon a vöröshagymakrémet a gombával és a paprikával megpirítjuk, és egy kevés vizet aláöntve közepes lángon 6-7 percig pároljuk. Megsózzuk, a pirospaprikával fűszerezzük, végül 2-3 percre a paradicsomot is belekeverjük. Hozzáadjuk a Piros Aranyat és a pörköltízesítőt is. Tálaláskor a húst a gombapörkölttel leöntjük. Főtt szélesmetélt illik hozzá köretnek.
 
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 406 kcalAdatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/