Főoldal / Receptek / Főételek / Paradicsomos pontygombócok

Paradicsomos pontygombócok

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg pontyfilé,
7 evőkanál főtt rizs,
1 kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 kisebb vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma, csipetnyi majoránna,
1 tojás

a mártáshoz:
1 liter Kecskeméti Paradicsom ital,
2 evőkanál kristálycukor,
1 kiskanál só,
1 ág zellerzöld,
2 evőkanál finomliszt vagy étkezési keményítő

Elkészítés:

A pontyfiléket lebőrözzük, majd miután a nagyobb szálkákat kiszedtük belőle, ledaráljuk. A főtt rizst hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a lereszelt hagymával, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, a tojást beledolgozzuk. Nedves kézzel 16-20 gombócot formálunk belőle.

A kész paradicsomlevet óvatosan fűszerezzük! A cukorral ízesítjük, megsózzuk, a zellerzölddel fűszerezzük.1-2 deci vizet is ráöntünk, fölforraljuk. A halgombócokat belerakjuk, nem árt egy gombócot próbaképp, külön sós vízben kifőzni, és ha túl lágy, egy kevés zsemlemorzsát keverjünk bele.

Lefödjük, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd a gombócokat szűrőlapáttal kiemeljük. A kb. 1 deci vízzel simára kevert lisztet vagy keményítőt a levébe öntjük, és 2-3 percig forralva besűrítjük, végül a gombócokat megforrósítjuk benne.

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Egy adag: 332 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/