Főoldal / Receptek / Főételek / Mustáros malactarja rokfortos sült körtével

Mustáros malactarja rokfortos sült körtével

Hozzávalók 4 főre:
4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os malac- vagy sertéstarja,
só,
2 evőkanál Univer mustár,
1-1 kiskanál Univer csemege és csípős Piros Arany,
4 körte,
20 dkg rokfort vagy márványsajt,
egy kis pohár fehérbor,
4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Megsózzuk, a Piros Arannyal ízesített mustárral megkenjük, félrerakjuk.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, hogy biztosan megálljanak a tepsiben, ahová kerülnek. A rokfortot az üregeikbe morzsoljuk. Köréjük öntjük a bort, azután jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 percig sütjük.

Közben egy nagy serpenyőben az olajat megforrósítjuk és a hússzeleteket oldalanként 1 perc alatt pirosasra pirítjuk rajta. Ezután kis lángra állítjuk, a húst oldalanként 5-7 perc alatt így sütjük puhára.

Tálaláskor 2-2 sajtos körtét rakunk a tányérra személyenként, és mellétesszük a sült tarját.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 560 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/