Főoldal / Receptek / Főételek / Kecskeméti spagetti

Kecskeméti spagetti

Hozzávalók 5 főre:

1 közepes vöröshagyma vagy 2 evőkanál Univer vöröshagymakrém,
10-12 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál olaj,
60 dkg sovány darált marhahús (lehet sertéshús vagy pulyka-felsőcombfilé is),
4 evőkanál Univer ketchup,
2 evőkanál Univer csemege Piros Arany,
2 evőkanál Univer csemege gulyáskrém vagy pörköltízesítő,
fél kiskanál Univer csípős Piros Arany,
só,
1-1,5 dl száraz vörösbor,
40 dkg spagetti,
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban, 2 evőkanál olajon, bőrét is beledobva kisütjük. Megfuttatjuk benne a hagymát, majd a hússal kevergetve további 6-7 percig pirítjuk, míg az utóbbi ki nem fehéredik.

Következnek az ízesítők: ketchup, Piros Arany, gulyáskrém. Annyi – kb. 2 deci – vizet öntünk rá, hogy sűrű mártás legyen belőle. Enyhén megsózzuk, lefödve 10 percig pároljuk. Közben apránként beleöntjük a bort is.

A spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük 1 evőkanál olajjal, hogy ne ragadjon össze. Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük, és reszelt sajttal behintjük.

Univer jó tanács:

Cannellonit is tölthetünk ezzel a finom húsos masszával; ehhez a mennyiséghez 1 doboznyi (25 dkg) tészta szükséges. A tetejére 3-4 deci hígabb paradicsomos mártást öntünk – ebben puhul majd meg a tészta. Amikor kész, reszelt sajttal megszórjuk, amit a sütőbe visszatolva ráolvasztunk.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 997 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/