Főoldal / Receptek / Főételek / Karaj káposztás-krumplis köntösben

Karaj káposztás-krumplis köntösben

Hozzávalók 4 főre:
8 szelet, egyenként kb. 8 dkg-os kicsontozott sertéskaraj,
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál Univer mustár,
4-5 evőkanál olaj,
80 dkg savanyú káposzta,
1 kg burgonya,
3 dl tejföl,
3 tojás,
őrölt kömény

a tálaláshoz:
3 dl tejföl,
1 mokkás-kanál pirospaprika

Elkészítés:

A hússzeleteket kissé kiverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a mustárral vékonyan megkenjük.

Az olajat megforrósítjuk, a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk rajta. Lecsöpögtetjük, majd nem túl közel egymáshoz, nagyobb tepsibe fektetjük.

Visszamaradó zsírjában a néhány vágással rövidebbre aprított, szükség esetén kiöblített savanyú káposztát 10-15 percig pirítjuk-pároljuk.

A burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, a tejföllel és a tojásokkal együtt a káposztához adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés köménnyel fűszerezzük. A masszával bő ujjnyi vastagon befedjük a hússzeleteket. A tepsit alufóliával letakarjuk, és a rakottast előmelegített sü-tőben, közepesnél lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük úgy, hogy a fóliát 1 óra után levesszük róla. Tejföllel meglocsolva, pirospaprikával megszórva, forrón tálaljuk.

Univer jó tanács:
A húst a mustár mellett Univer csemege vagy csípős Piros Arannyal illetve gulyáskrémmel is megkenhetjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 868 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/