Főoldal / Receptek / Főételek / Illatos, omlós csirkemell

Illatos, omlós csirkemell

Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkmellfilé,
só,
őrölt fekete bors,
4 tojásfehérje,
4 evőkanál étkezési keményítő

a sütéshez: bő olaj

a mártáshoz:
2 dl Univer ketchup,
0,5 dl balzsamecet,
0,5 dl méz,
3 evőkanál szójamártás,
1 mokkáskanál reszelt gyömbér,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém,
só,
őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A csirkemellfilét kissé lapjában, 12, nem túl vastag szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd a keményítővel összekeverjük, csipetnyit megsózzuk. A hússzeleteket ebbe a habba forgatjuk, azután bő, forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára, ropogós kérgűre sütjük, jól lecsöpögtetjük.

A mártáshoz a ketchupot a balzsamecettel, a mézzel, a szójamártással, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor az omlós csirkemellet fölszeleteljük, a fűszeres mártással körülöntjük. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Univer jó tanács:
Aki szereti a csípőset, a mártást Univer csípős Piros Arannyal vagy Erős Pistával is ízesítheti.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 420 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/