Főoldal / Receptek / Főételek / Hátszínszelet mustármártásban

Hátszínszelet mustármártásban

Hozzávalók (4 főre):

4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín
2 mk. őrölt fekete bors
1 evők. Univer mustár
 
a pácoláshoz és a sütéshez:
olaj
 
a mártáshoz:
1 evők. finomliszt
5 dkg vaj
6 evők. Univer mustár
2 evők. Univer csípős mustár
2-2 dl főzőtejszín és húsleves
1 dl fehérbor vagy pezsgő
1 kisk. Univer fokhagymakrém
1 csok. petrezselyem
 
Elkészítés:
 
A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként kenjük meg, majd tekerjük szorosan alufóliába.
A sütés napján a húst - miután páclevét kissé lecsöpögtettük - kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 2-2 perc alatt aranysárgára sütjük.
A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, a kétféle mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a fokhagymakrém-mel és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Párolt rizs vagy makaróni illik hozzá köretnek.
 
Elkészítési idő: 30 perc + a hús érlelése
Egy adag: 536 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/