Főoldal / Receptek / Főételek / Főtt, füstölt hús tormamártással

Főtt, füstölt hús tormamártással

Hozzávalók ( 4 főre):

60 dkg főtt, füstölt hús
6 dkg vaj
2 evők. finomliszt
4 dl tej
1 dl főzőtejszín
3 evők. Univer csemege ecetestorma (a fele erős is lehet)
1 kisk. só
1 evők. kristálycukor
fél citrom leve
 
Elkészítés:
 
A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet vigyázva, nehogy megpiruljon, megfuttatjuk benne. A tejet és a tejszínt ráöntjük, majd habverővel szorgalmasan kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
Ezután a tormát belekeverjük, és a sóval, a cukorral meg a citrom levével kellemesen pikánsra ízesítjük.
A húst felszeleteljük, és letakarva mikrohullámú készülékben vagy közepesen forró sütőben megforrósítjuk. Tálaláskor a forró tormamártással leöntjük.
 
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 653 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/