Főoldal / Receptek / Főételek / Feketekávés csili

Feketekávés csili

Hozzávalók 4 főre:
60 kg marhacomb,
2-3 evőkanál
olívaolaj,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
1,5 evőkanál csilikeverék vagy 1 evőkanál Univer csemege Piros Arany (Édes Anna is lehet),
1 kiskanál Erős Pista (csípős Piros Arany is lehet),
1-1 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika fele,
25 dkg paradicsom,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
4,5 dl víz,
1 dl erős feketekávé,
fél evőkanál kristálycukor,
1 evőkanál borecet,
fél kiskanál origano,
fél kiskanál őrölt kömény (őrölt édes kömény is lehet),
25 dkg főtt vörösbab (konzerv is lehet)

Elkészítés:

A húst durvára daráljuk. Egy lábasban az olajat megforrósítjuk, a finomra aprított hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst hozzáadjuk, kevergetve 5-6 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel 1 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a csilikeveréket vagy paprikakrémeket is.
A kalifornia paprikákat kicsumázzuk, 2 centis kockákra vágjuk, a húshoz keverjük, pár percig pirítjuk.

A paradicsom szárát kimetsszük, húsát szintén 2 centis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk a sűrített paradicsommal együtt. A vizet és a kávét ráöntjük, a cukorral és az ecettel ízesítjük, az origanóval, a köménnyel fűszerezzük.

Amint a leve forr, kis lángra állítjuk, az ételt így pároljuk kb. 40 percen át. Végül belekeverjük a lecsöpögtetett babot, és további kb. 10 percig főzzük.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 617 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/