Főoldal / Receptek / Főételek / Esterházy-rostélyos

Esterházy-rostélyos

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg kicsontozott marhahátszín (azaz rostélyos)
2 evők. finomliszt
4 evők. olaj
1 nagy vöröshagyma
1 dl fehérbor
csipet őrölt fekete bors
1 kis babérlevél
fél csok. petrezselyem
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisk. Univer mustár
csipet cukor
fél citrom
1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, megsózzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és az olajban elősütjük, majd lecsöpögtetve félretesszük. Visszamaradó zsírjában a fölaprított hagymát megfuttatjuk.
A rostélyosokat belerakjuk, a bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefödve puhára pároljuk.
A hátszínt csak 10-15 percig, míg a combot 45-50 percig is szükséges puhítani.
Közben a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A majdnem puha húshoz adjuk, a mustárral, a cukorral és a citromlével ízesítjük - esetleg néhány szem kapribogyót is keverhetünk hozzá. Egykevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.
A tejfölt a maradék kb. 1 evőkanál liszttel és a félretett 0,5 deci borral összekeverjük, a rostélyosok zöldséges levét ezzel sűrítjük. Köretnek spagettit kínálunk hozzá.
 
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 516 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/