Főoldal / Receptek / Főételek / Debreceni szelet

Debreceni szelet

Hozzávalók 4 főre:
4 szelet sertéstarja (egyenként kb. 15 dkg),
1 csapott kiskanál só,
4 evőkanál finomliszt.
4 evőkanál olaj,
5-6 dkg húsos füstölt szalonna (nyers és főtt is lehet),
1 nagy vöröshagyma vagy 2 evőkanál Univer vöröshagymakrém, 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika,
fél kiskanál Univer csípős Piros Arany,
1 kiskanál Univer csemege Piros Arany

Elkészítés:

A hússzeleteket kissé kiverjük. Inas részeit, széleit bevagdossuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Ezután megsózzuk, a lisztbe forgatjuk, és az olajban hirtelen mindkét oldalát elősütjük, majd félretesszük.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a megtisztított, fölaprított vöröshagymával együtt a hús visszamaradó zsírjában megpirítjuk (ha hagymakrémmel készül, azt a pirított szalonnához adjuk). A pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet (1,5-2 decit) aláöntünk, és beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot; utóbbi héját temészetesen előbb le kell húzni. A kétféle paprikakrémmel ízesítjük, a húst belerakjuk, és kis lángon, lefödve kb. 20 perc alatt a húst vajpuhára pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű. Köretnek sült krumpli illik hozzá.

Univer tipp:
Ha marad a pecsenyéből, az ritka szerencse, mert hidegen is kiváló.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 570 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/